Wim Hof Methode

Wim Hof Methode

graduele blootstelling aan koude, ademhaling en commitment

Een van de pijlers van de Wim Hof methode is ademhaling en koude

De drie pijlers van de Wim Hof Methode

Blootstelling aan kou

De meest bekende van deze methode is misschien wel de  koude. Een ijsbad of andere vormen van geleidelijke blootstelling aan kou is Een ijsbad of andere vormen van geleidelijke blootstelling aan kou is een vast onderdeel. Blootstelling aan kou kan verschillende gezondheidsvoordelen  hebben. Want dat is al langer bekend in meerdere culturen. Denk bijvoorbeeld aan het opbouwen van bruin vet, gewichtsverlies, verminderen van laag graduele ontstekingen, een beter immuunsysteem en een toename van het endorfine systeem.

Ademhaling

De tweede pijler bestaat uit ademhaling. Iedereen haalt adem en zuurstof is misschien wel het belangrijkste wat we nodig hebben om te overleven. Want zonder zuurstof zou er geen leven mogelijk zijn. Het is één van de weinige processen in ons lichaam wat automatisch gaat. En ook waar bewust mee geoefend kan worden. De meeste mensen zijn zich onvoldoende bewust van deze kracht van de adem. Binnen de ademtechniek die Wim Hof heeft ontwikkeld wordt er gewerkt aan verlaging van het stress niveau, meer energie en een beter functionerend immuunsysteem.

Commitment

De derde pijler vormt de basis voor de eerste twee: commitment. Voor zowel de koude training als de ademhaling heb je geduld en doorzettingsvermogen nodig. Zo haal je het maximale effect eruit. Met focus en vastberadenheid ben je er klaar voor om de volledige potentie van je body en mind te ontdekken.

Blootstelling aan koude d.m.v. het ijsbad
Wim Hof methode - ademhaling en blootstelling aan koude
Wim Hof - Commitment

Martijn van der Windt is Level 1 Instructeur van de Wim Hof Methode. Regelmatig geeft hij workshops over de ademhalingstechniek en wordt er afgesloten met het ijsbad. Kijk op onze evenementenpagina wanneer de volgende workshop wordt georganiseerd en geef je op.